Min omedvetet medvetna vardag

Foto: Planet Values

I fredags satte jag mig ned bredvid två kollegor. Ena berömmer mina byxor och skor, som jag i veckan köpt på Arkivet (som Bea så varmt redan omnämnt) och ett par veganska, men genomtänkt och välbehövligt skoinköp från Matt & Nat (vilka jag köpte för mindre än halva ursprungliga priset, sista paret och i min storlek).

Min andra kollega frågar vad jag äter. Jag kikar ned på wrapen i handen och berättar att jag var på lunchyoga och fick därför köpa en wrap från Karma i farten (även här för halva orginalpriset). Den var fylld med pulled jackfruit.

Den andra kollegan försökte sammanfatta. “Så du tar alltså elcykeln till jobbet, yogar under lunchen, köper svinnmat på vägen och går runt i moderna second hand kläder“. Ja, insåg jag. Jag har faktiskt blivit en sån. Mina, tidigare medvetna beslut som ibland känts som en uppoffring, har blivit vanor och självklara inslag i vardagen. Jag jobbar mig långsamt mot en plats i livet som är mitt eget lilla Nirvana. En enkel och hållbar livsstil i ett modernt samhälle. Jag kommer fortsätta finslipa och förändra i och med att omgivningen förändras. Men konsensus är någonstans, att jag faktiskt är väldigt tillfreds med hur mitt liv formas mot ett omedvetet medvetet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑