Second hand – en prismässig vinst?

Second hand är ett ständigt återkommande ämne. Kanske för att konceptet är så optimalt. Plagg eller prylar som är fullt brukbara får nytt liv. Att konsumera blir plötsligt lite roligare och inte lika tungt för klimatsamvetet. En annan fördel är ofta det fördelaktiga priset. Här finns det såklart undantag – second hand måste inte vara billigare. Men det finns också de fall second hand är betydligt mer prisvärt.

För klädinköp specifikt har jag ofta föredragit de mer strukturerade butikerna. Detta eftersom jag ofta ser inhandlandet av nya plagg som ett måste mer än ett nöje. Att då snabbt få en överblick och slippa rota bland en massa plagg har känts skönt. De mer strukturerade second-hand-butiker avspeglas dock ofta i prislappen, som brukar vara lite större.

På senare tid har jag ändå upptäckt de lite mer ostrukturerade second hand-butikerna. Men då spelar tidsaspekten roll – det blir ännu viktigare att ha gott om tid. Mer ostrukturerade butiker brukar löna sig prismässigt. Vid mitt senaste besök hos en second hand i närheten införskaffade jag mig en byxdress (i princip ny), ett par kontorsbyxor och en klänning för mindre än 200 kronor. Det är ju egentligen knappt vad ett plagg brukar kosta.

Second hand kan alltså vara budgetvänligt och bra miljömässigt – vilken kombo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑