Dröm-staycations

Som Bea skrev tror jag det finns en uppsjö av härliga resmål alldeles i närheten. Jag tänkte lista några satycations som jag eventuellt har gjort eller absolut vill göra.

Spa Stockholm – Yasuragi spa-hotell
Foto: Yasuragi

Yasuragi – ett sånt fantastiskt avslappnande ställe att bara fly verkligheten och den svenska jantelagen ett tag. Finna lugn och energi.

The Soul Space - The Soul Space
Foto: Soulspace

The Soulspace – Att åka på yogaretreat på en gammal vacker herrgård eller ute i stockholms skärgård är väl investerade kronor. Trots den enormt vackra miljön så är det den inre resan som kanske är den häftigaste här. Det gäller bara att få rätt förutsättningar att göra den.

Ästad Vingård – Vad kan bli bättre än ekologiska svenska viner på något som liknar en alldeles sagolik plats i Halland där det dessutom även finns ett spa. Kan tanka mig vara här med både ett mindre tjejgäng eller kärleken.

Segling – Jag hade gärna åkt på seglarläger på västkusten. Några dagar för att lära sig det basics. Saltvatten och aktivitet. Om du är en person som redan kan segla så hyr eller låna en segelbåt över någon vecka med vänner.

Tree Hotel – Tänk att ta tåget upp till Norrland och sedan få bo i ett trädhotell omgiven av höga tallar och vacker, snötäckt, natur. Ha norrskenet rakt över sig.

Kolarbyn – Ingen el, inget vatten, inga duschar. Inget materiellt men vilken häftig upplevelse i dessa små söta kojor mitt i skogen. Dessutom kan man boka till extra älg och bäversafari, bastu och bad i älven och kanottur.

Ett hem – Ett hotell jag mer än gärna bott på en helg hemma i Stockholm. Checka in och sedan leka turist i sin egna stad genom att besöka museum och gå på trevliga caféer jag aldrig testat tidigare.

Torö. Stenstrand | Van life
Foto: Res

Surfa – Jag har aldrig surfat i Sverige men hade mer än gärna testat på lite “kallvattensurf” på Torö utanför stockholm, Österlen eller i Varberg. Går att boka över en dag eller ett helt camp om man inte har en surfbräda liggandes.

Vanlife – Jag hade gärna hyrt en van över nån vecka (eller flera) och cruisar runt på Gotland, Öland, Västkusten eller Skåne. Hängt i naturen, läst böcker, spelat kort. Sätt nya platser. Leva lite spartanskt och enkelt.

Campa i skärgården – Något beroende av sommarväder. Men två av de härligaste helgerna i sommar så har vi packat båten med tält (jag hängmatta), badkläder, kylväskor med mat, högtalare och dryck för att sedan välja ut en ö där vi slagit läger. Att sova under stjärnorna och bada naken är sådant som får en att känna sig riktigt levande.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑