Låt böcker läsas igen

Förra veckan så nämnde jag att ett julklappstips är att skicka vidare en bok du gillar. Generellt sett – låna mer böcker! Jag har ett relativt stort gäng böcker ute på utlåning hos vänner just nu. Ibland kan de komma tillbaka inom några veckor, ibland tar det år. Men det gör inget om jag inte planerar att läsa dem igen imorgon. Jag gillar tanken av ett en bok har delats av många. I en bok jag fick av Helena förra året satt detta lilla klistermärke. Briljant!

Jag blir så nyfiken av böcker (alltid kunnat spendera långa tider i bokhandlar för att läsa baksidor av böcker). Så jag gör även detta hemma hos folk. Då får man även en direkt recension. Ibland lånar jag med mig någon bok.

Ifall man är den som lånar ut är det ofta kul att prata lite om boken med den som lånade ut boken när man är klar. Alltid kul att dela reflektioner och åsikter.

Och om boken inte riktigt är så bra att en hade rekommenderat den för någon annan eller någonsin tänker läsa den igen. Då kan man göra girlanger av den. Det hände med en loppis-bok som var ok men inte något jag hade rekommenderat framför andra böcker. Eller något annat för den delen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑